Bezglutenowy tort miodowy "Marlenka" 800g. X 6szt.

Opis
Tort bezglutenowy zawiera w sobie pyszną masę karmelową. Z góry posypany jest kawałkami orzechów. Ciasto u producenta jest zapakowane z ochronną atmosferą w srebrną, termozgrzewalną folię oraz dodatkowo w mocne, opisane również w j. polskim kartonowe pudełko. Dzięki recepturze oraz specjalnemu pakowaniu zachowuje świeżość przez min. 90 dni w temperaturze pokojowej. Produkcja bezglutenowego tortu MARLENKA® jest pod ścisłą kontrolą norm jakościowych, aby finalny produkt był bezpieczny dla osób nietolerujących gluten, tj. zawierał mniej niż 20 mg glutenu/kg. Waga: 800 g ± 5%.
Wyrób cukierniczy z nadzieniem tłuszczowym o lekkiej konsystencji (52%) - bez konserwantów oraz barwników.
Skład:
Mleko zagęszczone słodzone kakaowe (mleko, cukier, syrop glukozowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu), margaryna [olej palmowy, w pełni utwardzony olej kokosowy, woda, olej rzepakowy, sól kuchenna, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa), regulator kwasowości (kwasek cytrynowy), aromat], cukier, mieszanka jajeczna, mąka ryżowa, miód 3,7%, orzechy włoskie 1.2%, bezglutenowy błonnik owsiany,. substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), psylium 0,16%, naturalny aromat (waniliowy, orzechów włoskich), aromat (etylowanilin). Produkt może zawierać ślady soji.
Wartość energetyczna: 1766 kJ/ 100 g, 422 kcal/100 g
Tłuszcze: 23 g
-w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
Węglowodany: 48 g
-w tym cukry: 37 g
Białka: 5,7 g
Błonnik: 3,1 g
Sól: 0,46 g