Rolada miodowa z borówkami "Marlenka" 300g. X 6szt.

Opis
Rolada z miękkiego ciasta miodowego, nadziewana kremem mlecznym i liofilizowanymi jagodami. Liofilizacja to nowoczesna metoda suszenia owoców, która ma niezaprzeczalne zalety:
• zachowuje prawdziwy kolor owoców bez dodawania barwników
• zachowuje lepsze właściwości sensoryczne
• utrzymuje maksymalną zawartość witamin, minerałów i błonnika, które zostałyby zniszczone przez klasyczny proces suszenia na gorąco
Rolady miodowe produkowane są bez konserwantów i bez dodatku barwników
Waga produktu wynosi 300 g.
Wyrób cukierniczy z delikatnym nadzieniem 57%.
Skład:
Mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier, syrop glukozowy), margaryna [olej palmowy, w pełni utwardzony olej kokosowy, woda, olej rzepakowy, sól kuchenna, emulgator (mono- i diglecerydy kwasów tłuszczowych), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat], wzbogacona mąka pszenna (mąka pszenna, fumaran żelazawy, niacyna, kwas foliowy, witamina B1, witamina B2), masa jajeczna, miód 3,6%, jagody liofilizowane 2,8%, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), naturalny aromat (jagodowy, waniliowy), aromat (etylowanilina). Produkt może zawierać ślady orzechów włoskich i soi.
Przechowywanie: dzięki wyjątkowej recepturze, pakowaniu i użyciu wysokiej jakości surowców produkt nadaje się do spożycia przez okres do 90 dni w temperaturze pokojowej.
Wartość energetyczna: 1492 kJ/100g, 356 kcal/100g
Tłuszcze: 21 g
-w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
Węglowodany 36 g -w tym cukry:27g
Białka: 5,6 g
Sól: 0,42 g