Torcik miodowy z kakaem "Marlenka" 100g. x 12szt.

Opis
Swój niepowtarzalny smak torcik miodowy z kakaem MARLENKA® zawdzięcza staroormiańskiej recepturze. Specjalny, mleczny krem oraz naturalny miód, sprowadzany z "serca" Beskidów, nadają wypiekom niespotykaną trwałość bez użycia konserwantów. To właśnie dzięki tej recepturze oraz przez specjalne pakowanie miodownik zachowuje swą długotrwałą świeżość do 90 dni w temp. od 2 do 24°C.
Waga produktu wynosi 100 g. Rozmiar kartonu: 67X155X60 mm.
Wyrób cukierniczy z nadzieniem tłuszczowym o lekkiej konsystencji (50%) - bez konserwantów oraz barwników.
Skład:
Mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier, syrop glukozowy), margaryna [olej palmowy, woda, w pełni utwardzony olej kokosowy, olej rzepakowy, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa), sól kuchenna, regulator kwasowości (kwasek cytrynowy), aromat], wzbogacona mąka pszenna (mąka pszenna, fumaran żelazawy, niacyna, kwas foliowy, witamina B1, witamina B2), cukier, mieszanka jajeczna, miód 3,4%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1,6%, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), naturalny aromat waniliowy, aromat (etylowanilin). Produkt może zawierać ślady soi oraz orzechów włoskich.
Wartość energetyczna: 1831 kJ/ 100 g, 431 kcal/100 g
Tłuszcze: 25 g
-w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Węglowodany: 47 g
-w tym cukry: 35 g
Białka: 6,1 g
Sól: 0,53 g